RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні озвучили сумний прогноз по переговорам "нормандської четвірки" щодо Донбасу

Україні не варто очікувати позитивного результату переговорів в "нормандському форматі", які 11 червня пройдуть на рівні міністрів закордонних справ.

Таку думку в ефірі українського телеканалу висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Чиновник нагадав, як глава МЗС Росії Сергій Лавров вимагав відводу сил в районі Станиці Луганської.

"Скажу чесно - це чистої води маніпуляція, тому що саме українська сторона протягом двох років планує це розведення. Не погоджуються на це безпосередньо самі терористи. Вони, порушуючи Мінські домовленості за спинами цивільного населення, перетинали лінію розмежування, зайшли на берег Сіверського Дінця, який контролюється Україною, і бездіяльність наших військових дала їм можливість закріпитися на цьому березі. Зараз залишки моста, через який переправлялися люди, зруйновані. Ці залишки знаходяться повністю під контролем терористичних угруповань. На цьому тлі Лавров заявляє, що він буде вимагати... ну це відверта маячня", - підкреслив Тука.

За його словами, необхідно посилити економічний, фінансовий та політичний тиск на Росію, оскільки подальша бездіяльність може спричинити за собою тяжкі наслідки.

"Постійно відбуваються спроби загравання з Росією. Я розумію, що РФ - величезний торговий партнер для європейських країн, але поступки заради тимчасової вигоди фундаментальними принципами існування ЄС приведуть до гірших наслідків", - сказав заступник міністра.

Він також висловив сумніви, що в ході зустрічі вдасться домовитися про звільнення Росією ув’язнених українців: "Я не бачу ніяких зовнішніх проявів того, що Москва погодитися на якийсь діалог з цього питання".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Лавров заявляв, що буде вимагати вирішення проблем Станиці Луганської і закріплення "формули Штайнмайера".