RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Глави МЗС "нормандської четвірки" домовилися про переговори по Донбасу: названо дату

Міністри закордонних справ країн "нормандського формату" переговорів по Донбасу (Україна, Франція, Німеччина, РФ) досягли домовленості провести черговий раунд переговорів 11 червня в Берліні.

Про це повідомив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас, виступаючи на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним 1 червня в Маріуполі.

"Вчора, і протягом останніх тижнів, у мене проходили дискусії з главами МЗС Франції, Росії та України. І мені дуже подобається, що нам все-таки вдалося домовитися про засідання в нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ, яке, між тим, відбудеться 11 червня в Берліні", - зазначив Маас.

У свою чергу, Клімкін поінформував, що на засіданні будуть підняті питання, зокрема, звільнення українських в'язнів, які перебувають як в РФ, так і на окупованій території Донбасу, а також можливий формат миротворчої місії ООН на Донбасі.

"Це повинна бути справжня місія, а не фейк, як це типово для Росії. Те, що ми бачимо зараз - це прагнення Росії легітимізувати свій протекторат на Донбасі, а також дестабілізувати нас - демократичну Україну", - сказав глава українського МЗС.

За його словами, реальна миротворча місія повинна внести свій внесок у встановлення безпеки на Донбасі, після чого перебрати на себе контроль над окупованими територіями, а потім почати підготовку до демократичних виборів на цій території.

Нагадаємо, докладніше про перспективи миротворчої місії на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": "Хорватський сценарій": що буде корисно Україні для повернення миру на Донбасі.