RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, чому Путін злякався можливого наступу ЗСУ на Донбасі

У разі відповіді Росії на наступ Збройних сил України на Донбасі під час фіналу Чемпіонату світу-2018 з футболу, Кремль зазнає сильні іміджеві втрати.

Про це говориться в матеріалі "Апострофа".

На думку про те, що в Кремлі дійсно побоюються наступу української армії, наводять загрози Володимира Путіна під час "Прямої лінії".

При цьому в теорії проведення футбольного змагання в Росії є зручним моментом для наступу ЗСУ. Чемпіонату і без того загрожує дипломатичний бойкот. А якщо Росія відповість на активізацію військових на Донбасі, то іміджевий ефект для Кремля від футбольного форуму буде дорівнювати нулю.

При цьому експерти не схильні вважати, що в Кремлі дійсно бояться наступу ЗСУ на Донбасі. За словами головного редактора журналу журналу Ukrainian Defense Review Антона Михненко, українська влада налаштована на мирне вирішення ситуації на Донбасі і не говорить про військовий шлях. При цьому проведення чемпіонату не гарантує, що російська армія не діятиме.

"Не всі ж військові в Росії зайняті футболом. Росія вже сформувала досить сильний контингент збройних сил на своїй території, що межує з територією України, в тій же Ростовській області. У потрібний момент вони здатні надати підтримку сепаратистам на території Донбасу. Тому навіть якби ми спробували щось активне зробити, РФ своїми силами, зосередженими в Ростовській області, підтримає бойовиків", - зазначив він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Вдалий момент" для наступу ЗСУ: чого злякалися Кремль і бойовики ДНР-ЛНР.