RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Зроблено гучну заяву про рішення Кремля з приводу українських політв'язнів

У Кремлі були готові звільнити українських політв'язнів, включаючи голодуючого режисера Олега Сенцова, проте президент РФ з якоїсь причини заблокував це рішення.

Про це "Апострофу" розповів російський опозиційний політик, екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

"За моєю інформацією, деякий час тому вже було ухвалено рішення про звільнення ув'язнених. Але з якоїсь причини – я думаю, більше психологічної – Путін заблокував це рішення. І, наскільки я розумію, саме у зв'язку з Сенцовим. Мабуть, Путін щиро вважає Сенцова терористом", - сказав він.

При цьому Пономарьов додав, що главі Кремля було вигідно звільнити Сенцова напередодні Чемпіонату світу з футболу, але це не було зроблено і тепер для нього питання звільнення політв'язнів не має особливого значення.

"Звичайно, Путіну категорично невигідно, щоб Сенцов помер або щось серйозне з ним сталося під час чемпіонату світу, але з точки зору часу сучасна медицина дозволяє підтримувати людину близько 100 днів під час голодування, і, швидше за все, через цей час вони його протягнуть, а далі, мені здається, Путіну все одно", - припустив Пономарьов.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль пішов шляхом Африки: рішення щодо Сенцова прийняли, але його заблокував Путін.