RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Чому США не можна віддавати Україну Путіну: названо два важливих моменти

США не можна віддавати Україну Росії або послаблювати тиск на Москву, оскільки взамін Кремль нічого не може запропонувати і такий крок стане посиленням РФ, яка буде вимагати поблажок в інших місцях.

Про це "Апострофу" заявив дипломат, експерт фонду "Майдан закордонних справ" Олександр Хара.

За його словами, по Україні теоретично можливий якийсь компроміс - можливо, щодо миротворців.

"Ми знаємо про чутки, що Трамп (президент США Дональд Трамп, - ред.) сказав, що Крим швидше російський, тому що там по-російськи говорять. Я серйозно б їх не сприймав, бо є Конгрес США, який не дозволить порушити міжнародне право і абсолютно логічну позицію Сполучених Штатів у цьому питанні", - сказав він.

Хара додав, що теоретично можуть бути якісь зрушення по Донбасу - за рахунок збільшення тиску на Україну, а не на Росію.

"Якщо ми говоримо з точки зору реальної політики, підхід, коли великі нації з великим військовим і іншим потенціалом вирішують за маленькі нації, домовляються про якісь загальні правила, підійшов би Трампу", - зазначив він.

Дипломат уточнив, що президент США з симпатією ставиться до всяких диктаторів, авторитарних лідерів. Так, вже пожартували, що після 40 хвилин спілкування з Кім Чен Ином Трамп сказав, що у нього з ним склалися хороші стосунки, і той - цілком талановитий молодий чоловік. А за фактично 500 днів перебування при владі Трамп не зміг вибудувати нормальні відносини з країнами, які були союзниками США протягом десятків років.

"Будемо сподіватися, що команда з питань національної безпеки - зокрема [радник Джон] Болтон і [міністр оборони Джеймс] Меттіс - зможе переконати Трампа, що домовитися з Росією над головою України не є правильним шляхом. Навіть з точки зору категорій реальної політики Росії не можна", - підсумував Хара.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп схвилював всіх планами щодо Путіна: чого чекати Україні.