RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Росії перерахували "товар" Путіна, який може зацікавити Трампа

У президента Російської Федерації Володимира Путіна багато "товарів", які могли б зацікавити його американського колегу Дональда Трампа.

Про це "Апострофу" розповів російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський.

За його словами, від Путіна залежить досить багато суттєвих речей.

"По-перше, Північна Корея: Путін може пообіцяти - і це, очевидно, якось перевіряється, - що не вестиме ніяку торгівлю з КНДР і буде підтримувати те важке ембарго, яке американці наклали на Корею. Це важливо для американців і особисто для Трампа - дотиснути Північну Корею", - зазначив журналіст.

По-друге, вони можуть створити якийсь орган, що відслідковує кібератаки. Третє, вже майже досягнуте, це ситуація в Сирії.

"Американці хочуть звідти піти, Трамп про це давно говорить. Але для цього йому потрібно, щоб була гарантована безпека ізраїльського кордону, що цілком у можливостях Путіна. А програма-максимум - щоб Росія допомогла Америці видавити з Сирії всі іранські війська. Це складно, але якийсь вплив у Путіна є і на Асада (президента Сирії Башара Асада, - ред.), і на Іран. Це теж не вирішує всі проблеми, тому що залишається питання визнання Голанських висот частиною Ізраїлю, яке Путін вирішити, природно, не може. Є й проблема Саудівської Аравії, яка, на відміну від Ізраїлю, не змириться з режимом Асада", - сказав Радзіховський.

Він підкреслив, що ще більш важливим є питання виходу США з ядерної угоди з Іраном. Малоймовірно, що Росія погодиться з неї вийти, але теоретично і це виключити не можна. Питання в тому, що Трамп зможе запропонувати Путіну. Адже формальна причина, чому Росія виходить, завжди знайдеться. А якщо не вийти, то Росія принаймні може менш активно лобіювати збереження угоди.

"Іран, як кажуть, на межі катастрофи: там йдуть безперервні антиурядові виступи, різко знецінилася національна валюта. Тобто план Трампа скинути іранський уряд - досить реальний. І багато в чому це залежить від того, наскільки інші країни, в тому числі Росія, будуть цьому допомагати", - підсумував журналіст.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Трампа є "товар" для Путіна: чим це закінчиться для України.