RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо, хто з команди Порошенко схиляв президента до дострокових виборів

Головний радник президента України Петра Порошенка з передвиборчих питань, політтехнолог і нардеп Ігор Гринів, рекомендував йому піти на дострокові вибори, поки дозволяли рейтинги.

Про це пише відомий журналіст Сергій Рахманін в своїй статті для "Дзеркала тижня".

За його словами, у нинішнього президента є серйозні проблеми не тільки з рейтингами довіри серед виборців, а й з довірою політичних партнерів.

"Порошенко бореться за себе. Намагаючись залучити у свої ігри всіх. Але Петру Олексійовичу ніхто не вірить. Пам'ятаючи про колишні "кидки". І з Петром Олексійовичем все менше рахуються. Кожен новий рейтинг зменшує кількість бажаючих на нього ставити і готових в нього вкладати. За наявною інформацією, головний порадник Порошенко по передвиборчих питаннях Ігор Гринів періодично рекомендував патрону не спокушати долю і зіграти в дострокові президентські вибори. Поки рівень довіри не впав до непристойного, а суперники не встигли розгорнути штаби", - пише журналіст.

У той же час, з оголошенням дострокових виборів були значні проблеми, які утримали Порошенко від цього кроку.

"Дострокові президентські вибори можливі тільки у разі добровільної відставки президента. З цього моменту його царствена карета перетворюється на гарбуз. В.о. глави держави стає спікер (Андрій Парубій - прим. "Апостроф") - не найбільш лояльний до Порошенка персонаж. А сам колишній гарант виявляється просто кандидатом в президенти, одним з багатьох", - зазначає Рахманін.

Крім того, президента також лякала можлива реакція західних партнерів.

"Ще одним аргументом (і вельми вагомим), який утримує Порошенко від спокуси зіграти в дострокові президентські, є боязнь негативної реакції Заходу. Петро Олексійович розраховує, що в разі програшу, як мінімум Меркель і Туск, зможуть уберегти від неприємних наслідків, від зазіхань на його свободу і його бізнес. Не думаю, що він вже отримав подібні гарантії. Але схильний вважати: в разі різких рухів про можливе заступництво західних лідерів нинішній президент України може забути. Дострокові президентські вибори як раз і відносяться до розряду особливо небажаних викрутасів", - підкреслює журналіст.

Нагадаємо, докладніше про нинішній стан Петра Порошенка читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко в пастці: як Рада створила коаліцію проти президента.