RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Джерела розкрили цікаві деталі підготовки Ахметова до виборів президента

Майбутню президентську кампанію очікує чимало інтриг, в тому числі це стосується олігарха Ріната Ахметова, позиція якого стане визначальною.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Позиція Ахметова, схоже, в підсумку стане визначальною у виборі кандидата від Оппоблока і долі партії взагалі. Не факт, що найбагатша людина країни все-таки зупинить свій вибір на певному кандидатові. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко, підтримку якому надає Ахметов, за запевненнями співрозмовників "Апострофа", не стане єдиною ставкою олігарха.

"За прикладом наших колег по партії Ахметов тепер теж розкладає яйця в різні кошики. Але в разі Ляшко немає повної довіри. Він же може одного разу без докорів сумління перебігти знову до Бене (бізнесменові Ігорю Коломойському, -" Апостроф "), і той в пику нам його прийме. Дійсно, свого кандидата Ахметов не виростив, тому він грає по ситуації ", - міркує джерело" Апострофа "в групі Ахметова.

Крім того, у власника СКМ налагоджено відносини з нинішнім президентом, мають шанси на переобрання. "До обіцянок Юлі (лідера" Батьківщини "Юлії Тимошенко, -"Апостроф") кредиту довіри немає. Зате є побоювання, що, переобравшись, вона запустить реприватизацію", - стверджує джерело. Упевненості групі Ахметова надав би власний прем'єр, однак для цього повинні пройти вибори до Верховної Ради. При нинішньому складі парламенту провести в крісло глави уряду свою людину неможливо.

Якщо говорити про майбутню парламентську кампанію, то у Ахметова не можуть дати чіткої відповіді щодо того, чи буде створено єдиний з "газовиками" партійний список. Одне джерело в ахметовському "крилі" стверджує, що група домовиться з партнерами "в самий останній момент". "Так було перед виборами в 2014 році", - нагадує співрозмовник.

Однак, за словами іншого джерела в групі, в середу, 11 липня, в бізнес-центрі "Парус", де розташовується керівництво ахметовского "крила" ПРО, відбулася зустріч Новинського, Колесникова і Вілкула з керівниками обласних осередків, орієнтованих на донецького олігарха. "Їм сказали, що необхідно бути готовими до розставання з нашими партнерами, і багатьох це шокувало. Тобто такий сценарій не виключається", - розповідає співрозмовник.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Боротьба за третину України: чи домовляться Льовочкін з Ахметовим.