RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Стало відомо, чому Порошенко звільнив важливу людину в своїй Адміністрації

Звільнення Ростислава Павленка, який в Адміністрації президента України Петра Порошенка курирував гуманітарну політику, може бути пов'язано з наданням православній церкві в Україні автокефалії.

Про це в коментарі "Апострофу" висловилися джерело, вхоже в АП, і політолог Володимир Фесенко.

Відзначається, що Павленко в Адміністрації президента займався в числі іншого церковними питаннями, які в контексті майбутньої президентської кампанії набули серйозного значення.

"Можливо, неотримання томосу до Дня хрещення Русі 28 липня могло бути оцінене як невиконання поставленого завдання", - припустив Фесенко. У той же час, він вважає, що Павленка могли звільнити і щоб він міг вільніше працювати у передвиборчому штабі Порошенка.

Близькі до Адміністрації президента джерела теж припускають, що відставка може бути пов'язана з невдачею з томосом.

"Не дотиснув ситуацію (щодо автокефалії -"Апостроф"). Тепер у нього менш публічна посада. Можна спокійно мотатися до Туреччини і вести переговори з Фанаром (район Стамбула, де знаходиться резиденція Вселенського патріарха Варфоломія -"Апостроф"), не привертаючи увагу ЗМІ", - розповів співрозмовник" Апострофа ".

Більше про причини відходу заступника глави Адміністрації президента Павленка читайте в матеріалі "Апострофа" - Томос звільнив: чому Павленка пішли з Адміністрації президента.