RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Звільнення Донбасу: в Україні дали сумний прогноз і навели приклади з історії

Конфлікт на Донбас перейшов в стадію багаторічного і говорити про швидке його вирішенні взагалі не доводиться.

Таку думку "Апострофу" озвучив український журналіст і публіцист Віталій Портников.

На його думку, переговори ніяк не наближають вирішення проблеми на Донбасі і в даному контексті нагадує про наявність мінських груп по Карабаху та Придністров'ю, які працюють вже десятки років.

"Я не розумію, чому ми не хочемо дати собі звіт у простій речі: ця ситуація перейшла на рівень багаторічного конфлікту. Добре, що ми взагалі пам’ятаємо прізвище Волкера й обговорюємо його місію, бо от людина, яка була посередником у питанні зміни назви Македонії, працювала з початку 90-х років. Це американський дипломат, його прізвище знали всі македонці, й процес тягнувся 27 років. І лише зараз він, здається, добігає кінця", - говорить Портников.

Також він не вірить в те, що Росія готова повернути Донбас в разі приходу до влади в Україні лояльних до Кремля людей.

"Думки про те, що Росія поверне Донбас якійсь проросійській владі, мені теж здаються абсолютно дикими й дивовижними. Я завжди пропоную обговорити таку формулу. Росія тримається за Абхазію, Південну Осетію й Придністров’я з протилежними результатами. Фактично окупація грузинських територій призвела до того, що Грузія має чіткий проєвропейський, прозахідний вектор, який не змінюється навіть тоді, коли влада в Грузії змінюється на 180 градусів", - упевнений журналіст.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Ми маємо бути готові, що конфлікт на Донбасі завершиться за 20 років або ніколи – Віталій Портников.