RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд

2 серпня президент Петро Порошенко підписав прийняття змін до закону "Про судоустрій і статус суддів", які були необхідні для функціонування Антикорупційного суду.

Про це повідомляється на офіційному сайті президента.

Відзначається, що зміни, які вносяться до закону "Про судоустрій і статус суддів" та закону "Про Вищий антикорупційний суд", дозволяють забезпечити ефективне започаткування роботи та подальше функціонування Вищого антикорупційного суду, в тому числі його апеляційної палати.

Законом вирішуються деякі питання організації діяльності Вищого антикорупційного суду та гарантій діяльності його суддів, зокрема передбачено деталізацію діяльності палат вищих спеціалізованих судів та закріплення певної інституційної, організаційної, кадрової та фінансової автономії апеляційної палати вищого спеціалізованого суду.

Водночас законом передбачено, що апеляційний розгляд справ щодо топ-корупціонерів буде здійснюватися виключно апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду.

"З прийняттям цього Закону повністю відкритий шлях для створення та функціонування Вищого антикорупційного суду, тож я звертаюся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів із проханням якнайшвидше провести конкурс, а до Міністерства закордонних справ – в максимально короткі строки звернутися з проханням до наших міжнародних партнерів щодо делегування представників до Громадської ради міжнародних експертів. Я також звертаюся до всіх достойних правників – беріть участь у конкурсі. Від вашої принципової позиції залежатиме швидкість і ефективність боротьби з корупцією в Україні"- йдеться в заяві Порошенко.

Нагадаємо, закон "Про Вищий антикорупційний суд" був прийнятий Радою 7 червня.

Крім того, докладніше про перипетії навколо створення антикорупційного суду в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Звали в посольство США і погрожували: як Україна рятувала кредит МВФ і створювала новий суд.