RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

А хто працювати буде? У Раді відмовилися "звільнити" нардепа за власним бажанням

Народному депутату від "Самопомочі" Андрію Журжію відмовили в розгляді заяви про складання депутатських повноважень.

Про це нардеп повідомив в Facebook, опублікувавши відповідь регламентного комітету.

"Регламентний комітет відмовився розглядати мою заяву про складання депутатських повноважень. Що вони курять?" - написав Журжій.

Так, у відповіді регламентного комітету наголошується, що "комітетом може бути розглянуто заяву Журжія про складення ним депутатських повноважень на підставі особистої письмової заяви в разі, якщо така заява буде відповідати вимогам Конституції України та Закону України "Про статус народного депутата України".

Також сам нардеп пояснив ситуацію, що склалася в одному з коментарів.

"У телефонному режимі співробітник секретаріату (їх не виконує, але в курсі всієї ситуації) повідомила, що заяву, на їхню думку, повинна бути чисто формальною, тобто "заявляю про складення повноважень". Вказувати причини звільнення і все інше в заяві, нібито, не можна. Відповідно, писати про ініціювання розгляду головою ВРУ - те ж саме, не можна. Чому не можна, вона не може сказати, просто не можна", - уточнив Журжій.

Відмова в розгляді заяви про складання депутатських повноважень нардепом викликала хвилю саркастичних коментарів.

Детальніше про те, скільки ще депутатів не можуть відмовитися від мандата як і Журжій, читайте в матеріалі "Апострофа": Виходу немає: чому з Ради хочуть, але не можуть втекти депутати.