RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Військовий експерт викрив силу москітного флоту України

Питання москітного флоту для України на даному етапі є лише загальною тезою.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець.

"Питання москітного флоту поки що є загальною тезою. Можна і наявність сотні броньованих катерів типу "Гюрза-М" вважати москітним флотом, але на будь-яке військове угруповання на морі або суші треба дивитися через призму того, чи здатна вона виконати бойове завдання", - зазначив він.

Згурець підкреслив, якщо москітний флот із сотні кораблів і катерів "Гюрза" не може пережити чотирибальний шторм, "то який сенс говорити про виконання бойових завдань?"

"Слід розуміти, що є певні завдання: стримати появу російських сил в акваторії і унеможливити проведення десантної операції або застосування цими кораблями засобів ураження по нашому узбережжю. Тоді виникає питання, яким чином оптимально це зробити? Ракетним озброєнням? Авіаційними засобами? Силами спеціальних операцій?" - сказав експерт.

За його словами, боротися з росіянами в форматі симетричної протидії Україна не може.

"Ми повинні використовувати варіанти від міжнародного тиску до асиметричних дій. Треба шукати такі больові точки, які, можливо, знаходяться не в акваторіях Чорного та Азовського морів і змусять росіян поводитися по-іншому. Але поки що військово-морська складова не перебуває в динамічному розвитку ", - резюмував він.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Є два способи боротися з Росією в Азовському морі - військовий експерт.