RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Кремль зробив нову заяву про наслідки ліквідації Захарченко

Росія не збирається виходити з мінського процесу у зв'язку з вбивством ватажка ДНР Олександра Захарченка.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає "Інтерфакс".

"Після події терористичного акту дуже складно про щось говорити з українською стороною. Але ще раз повторюю, це не означає, що Росія виходить з мінського процесу", - сказав він.

За його словами, вбивство Захарченко, у якому РФ звинуватила Україну, не сприяє цьому процесу.

"Будь-які переговори ведуться для досягнення результату. Вести переговори заради самого процесу — це не зовсім розумне заняття", — наголосив Пєсков.

Крім того, прес-секретар Путіна, утримався від відповіді на питання про те, хто міг би з російської сторони очолити так звану ДНР.

Нагадаємо, незабаром після перших новин про загибель Захарченко скандальна речник відомства Марія Захарова звинуватила Київ у "тероризмі" і організації "кривавої бійні". Пізніше в Росії відкрили кримінальну справу за ч. 3 ст. 361 КК РФ (акт міжнародного тероризму, яка спричинила заподіяння смерті людині).

Як повідомляв "Апостроф", у МЗС України заявили, що підозріло швидка реакція МЗС Росії на вбивство ватажка ДНР Олександра Захарченка вказує на прагнення прикрити маріонеток Кремля.

Детальніше про загибель Олександра Захарченко читайте в матеріалі "Апострофа": У Донецьку вбили ватажка ДНР Захарченка: всі подробиці.