RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал з паспортами Угорщини: в Україні пригрозили відповіддю

Угорського консула в Береговому можуть видворити з України після появи у мережі відеозапису із роздачею угорських паспортів.

Про це міністр закордонних справ України заявив у відеозверненні, опублікованому в соціальній мережі Facebook.

Він зазначив, що Україна неодноразово попереджала Угорщину і відреагує на видачу угорських паспортів громадянам України в Закарпатській області.

"Насправді, це відео з видачею угорських паспортів в угорському консульстві, про яке ми прекрасно знали і попереджали наших угорських колег, це вже доказ. На цей доказ мовчати не можна, потрібно зреагувати. Як ми зреагуємо, я розумію. Цей консул поїде кудись в Будапешт, в інше угорське місто, але він насправді там "гвинтик" у всій цій дипломатичній конструкції", - сказав Клімкін.

При цьому він заявив, що "дуже щиро хоче допомогти українським громадянам угорського походження".

"Для нас є тільки дві опції. Одна опція - це справжнє співробітництво, а інша - це дорога в нікуди. Я знаю, що ми повинні робити. Вибір за нашими угорськими колегами, але одне ми будемо проводити дуже послідовно - там буде більше України, щорічно більше України саме там, і ми цього обов'язково доб'ємося", - резюмував Клімкін.

Як повідомляв "Апостроф", українським громадянам в Закарпатській області видано більш ніж 100 тисяч угорських паспортів.