RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Спецстатус Донбасса: Раду предупредили о кремлевской ловушке

Західні дипломати вважають, що провал голосування закону про спецстатус Донбасу буде виставлений як відмова Києва від Мінських угод, і на цій підставі Москва зажадає скасувати санкції.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

У різні дні з народними обранцями захотіли зустрітися спецпредставник Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) у тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Мартін Сайдік, а також посли Франції та Німеччини в Україні Ізабель Дюмон і Ернст Вольфганг Райхель, директор відділу зовнішньої політики політичного відділу посольства США в Україні Джон Кастнінг. Останній до того ж є радником спецпредставника США з питань України Курта Волкера. Окремо поговорив з "Мінською платформою" на ту ж тему міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Пресу на ці зустрічі не запросили, а офіційний сайт парламенту опублікував сухі звіти. Жвавість дискусій, на думку кількох учасників з числа депутатів, вони не передають. Високопоставлені гості хотіли дізнатися настрої в депутатському корпусі та переконати незгодних з ідеєю пролонгації закону про спецстатус, яких вистачає.

За словами західних дипломатів, міжнародні партнери готові далі підтримувати Україну в протистоянні з Росією, однак провал голосування буде виставлено як відмова Києва від Мінських угод. А на цій підставі Москва зажадає скасувати санкції, і Захід виявиться в складному становищі.

Більш докладно про дискусії навколо прийняття закону про статус Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Питання Донбасу знову розколе Раду.