RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Опубліковано скандальний лист Януковича до Путіна: документ

В Оболонському райсуді Києва оприлюднили текст листа екс-президента України Віктор Януковича, в якому він просив президента Росії Володимира Путіна ввести війська на територію України.

Про це повідомляє видання "Цензор.НЕТ".

У своєму тексті Янукович звинуватив західні країни в тероризмі і насильстві.

"Як офіційно обраний президент України заявляю, що події на Майдані і незаконне захоплення влади в Києві привели до того, що Україна опинилася на межі війни. В країні панує хаос і анархія, життя, здоров'я і права людей, особливо на південному сході і в Криму - під загрозою", - написав Янукович Путіну.

Крім цього він звернувся до президента РФ з проханням "використати збройні сили Росії для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України".

Адвокат екс-президента Олександр Горошинський зазначив, що подібний лист Янукович також направляв лідерам європейських країн, проте вони його нібито проігнорували.

"Адвокат стверджує, що Янукович погодився на компроміси з опозицією, в тому числі і дострокові вибори, про що і поінформував. А опозиція зробила переворот", - переказали доповідь адвоката в ЗМІ.

Також Горошинський заявив, що в лінгвістичних висновках експертів щодо цих звернень до Путіна "відсутні заклики до зміни територіальної цілісності України".

Як повідомляв "Апостроф", прокурори Головної військової прокуратури просять суд винести вирок у вигляді 15 років в'язниці екс-президенту Віктору Януковичу у справі про держзраду.