RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Верховній Раді прийняли важливе рішення по імунітету нардепа від Оппоблока

Комітет з питань регламенту Верховної Ради ухвалив рішення рекомендувати парламенту розглянути подання генпрокурора Юрія Луценка на зняття депутатської недоторканності з одного з лідерів фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула.

Відповідне рішення комітет прийняв у понеділок, 8 жовтня, передає "Українська правда".

За словами очільника ГПУ, у 2011 році Вілкул, будучи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, використовуючи службове становище, незаконно перевів землі колективної власності у користування Орджонікідзевського ГОКу під розробку кар'єра та приватній фірмі "АРТ ЛЕНД".

Луценко стверджував, що своїми діями Вілкул завдав державі шкоди на більш ніж 5 мільйонів гривень, а також знищив частину землі сільськогосподарського призначення.

У свою чергу нардеп заявив, що справу проти нього сфабриковано.

Після тривалих спорів і обговорень депутати ухвалили рішення передати до Верховної Ради висновок, у якому зазначити, що внесене подання генпрокурора законне.

Разом з тим у висновку запропонувалося описати весь хід обговорення і застереження відносно якості подання і необхідності проведення додаткової перевірки приналежності земель.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Генеральну прокуратуру надійшло подання від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про зняття недоторканності з народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука.