RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Чого чекати від Кремля в разі масштабного наступу в Україні: названі основні загрози

Для підготовки і проведення силового сценарію щодо України у Кремля спостерігається дефіцит часу. Ну а в разі вторгнення РФ навряд чи обмежиться якимось одним стратегічним напрямком.

Таку думку висловив військовий журналіст, координатор групи "Інформаційне опір" Костянтин Машовець на своїй сторінці в Facebook.

"Для підготовки і організації вторгнення Кремлю потрібно провести досить масштабний комплекс заходів, який займає аж ніяк не години або навіть дні. Причому, не стільки на папері, скільки в реальності. "Паперову" планувальну частину цілком можливо вони вже і закінчили, але до практичної реалізації явно тільки приступають", - написав експерт.

Військовий журналіст зазначив, що проведення такого роду заходів, необхідно забезпечити не тільки в матеріальному плані, але і "інформаційно".

"Підготовку до нападу, необхідно ретельно замаскувати, провести кампанію з дезінформації, отримати "законний привід" для нападу, не кажучи вже про практичне розгортання військ і маскування цього процесу, а так само залучення до цього необхідних ресурсів. В цьому відношенні, у Кремля явно спостерігається дефіцит часу", - вважає Машковець.

Він не сумнівається, що в разі прийняття рішення військово-політичним керівництвом РФ про вторгнення в Україну, навряд чи справа обмежиться якимось одним стратегічним напрямком типу Донбасу або Причорномор'я.

"Постулати радянського військового мистецтва, які до сих пір лежать в основі російського оперативного планування, вимагають від мордорського військового командування для досягнення перемоги (особливо в стратегічному відношенні) напруги і використання всіх можливих сил по всіх можливих напрямах і на максимально необхідну для вирішення поставленого завдання глибину. Тому, навіть якщо в Кремлі і поставили завдання російському Генштабу спланувати щось для "кардинального вирішення українського питання", то можна бути впевненим, що там не обмежаться якимось сухопутним коридором до Криму, Бердянському або захопленням Харкова", - сказав експерт.

За його словами, розсікаючі і охоплюючі стрілки ударів на картах, причому "на всю стратегічну глибину побудови військ противника", вже намальовані.

Про те, як Путін буде тиснути на Україну, читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль змінює стратегію в Україні, але ще може атакувати Маріуполь - військовий журналіст.