RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Дізнається весь світ: в Україні судитимуть скандального російського політика

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно голів комітетів держдуми РФ Володимира Жириновського, Михайла Дехтярьова та Олексія Діденко, обвинувачених у фінансуванні тероризму.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У Генеральній прокуратурі України триває робота щодо встановлення фактів, які підтверджують причетність вищого керівництва РФ до підтримки та матеріального забезпечення терористичних організацій ЛНР та ДНР. Зокрема ГПУ отримала дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно Жириновського, Дєгтярьова та Діденка, підозрюваних у фінансуванні тероризму", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в цьому кримінальному провадженні затверджено обвинувальний акт за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 258-5 ККУ, який вручено захисникам підозрюваних, та скеровано до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, 21 вересня 2018 року Шевченківський районний суд Києва надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо Жириновського, Дєгтярьова та Діденка. СБУ, в свою чергу, викликала цих депутатів Держдуми РФ для вручення підозри і допиту.