RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна підписала важливу угоду із Вселенським патріархатом: опубліковано фото

Президент Петро Порошенко 3 листопада в Стамбулі підписав Угоду про створення незалежної Української Церкви між державою Україна і Вселенським патріархатом.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Документ юридично закріплює прагнення України до автокефалії.

"Сьогодні історичний день. Ми уклали Угоду про Співробітництво та Взаємодію між Україною та Вселенським Патріархатом, яку разом з Його Всесвятістю ми щойно підписали.Від імені українського народу дуже дякую Його Всесвятості і Синоду за дуже важливе і мудре рішення. Угода, яку ми підписали сьогодні, завершує процес, щоб надання Томосу відбулося за всіма канонами православної церкви", - йдеться на сторінці президента у Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", 11 жовтня Вселенський Патріархат прийняв рішення продовжити процедуру надання українській церкві Томосу. Також було знято анафему з патріарха Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви митрополита Макарія. У відповідь на рішення Константинополя УПЦ МП подала три позови до Верховного суду.

Представник Константинопольського патріархату архієпископ Іов заявив, що скасування акту про передачу території України під адміністрацію РПЦ фактично означає, що тепер уже не існує УПЦ Московського патріархату.