RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Кум Путіна озвучив плани Москви на Донбас: подробиці

Окремі райони Донецької і Луганської областей повинні мати автономію в складі України.

Про це повідомляє "112 канал", посилаючись на слова лідера проросійського руху "Український вибір", голови політради партії "За життя", кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Він також підтримав російську позицію щодо миротворчої місії ООН. До слова, на думку РФ вона повинна тільки охороняти місію ОБСЄ з обов'язкової згоди бойовиків.

"Щоб повернути Донбас в Україні та України на Донбас, необхідні політична воля української влади і прямий діалог з Донецьком, з Луганськом і з Москвою", - заявив Медведчук.

Він додав, якщо не буде прямого діалогу з Донецьком і Луганськом української влади або інших представників, то ці території не повернутися до України.

"У Москві говорять про необхідність для Києва виконати обов'язки по мінських домовленостей і йти на" прямий діалог з Донецьком і Луганськом ", маючи на увазі бойовиків на окупованій частині Донбасу, якими вона управляє", йдеться в повідомленні.

Але також в Москві заявляють, що Росія не має ніяких обов'язків. Там наголошують, що РФ не є стороною домовленостей. Однак відомо, що мінські угоди були підписані Україною, Росією і ОБСЄ, а представники бойовиків підписалися в неофіційному статусі.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст з Луганська розповів про те, чому жителі ОРДЛО покірно реагують на дії бойовиків.