RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

НАТО проведе термінове засідання через агресію Росії: деталі

Президент України Петро Порошенко і генсек НАТО Йенс Столтенберг домовилися про термінове скликання надзвичайного засідання Комісії Україна-НАТО.

Про це в Facebook повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Порошенко провів телефонну розмову зі Столтенбергом, в якому поінформував главу Альянсу про грубий акт агресії Росії проти України в Азово-Чорноморській акваторії і дії України у відповідь, в тому числі введення режиму воєнного стану.

"Глава Української держави закликав посилити міжнародний тиск на Росію задля негайного звільнення українських моряків та кораблів. Генсек НАТО висловив підтримку територіальної цілісності та суверенітету України і закликав Росію дотримуватися норм міжнародного права та свободи судноплавства в акваторії Азовського та Чорного морів", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Порошенко і Столтенберг домовилися про термінове скликання надзвичайного засідання Комісії Україна-НАТО через агресію Росії.

Сторони також обговорили загрози регіональної безпеки внаслідок непередбачуваних дій Росії. Під час розмови була досягнута домовленість продовжити контакти на вищому рівні.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.