RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Топ-пропагандистка Кремля викликала скандал з погрозами на адресу України

У Міністерстві закордонних справ Росії офіційно заявили про можливість окупації регіонів України, де розташовані дипломатичні установи РФ.

Про це на брифінгу в Москві заявила офіційний речник російського МЗС Марія Захарова, передає УНІАН.

Зокрема, на питання про те, що в ситуації постійних акцій протесту у російських дипустанов в Україні, чи можливий перенос російських дипломатичних консульств з Києва та Львова на окупований Донбас Захарова сказала: "Щодо того, що ви запитали чи не було думки щодо перенесення куди або цих представництв (Росії в Києві і Львові - "Апостроф"), розумієте, наш недавній історичний приклад говорить про те, що іноді не потрібен перенос, а іноді так виходить, що змінюється статус дипломатичних представництв".

"У нас, наприклад, було генеральне консульство в Сімферополі, а потім стало представництво закордонних справ в регіоні. Виходить ось так", - додала вона.

У свою чергу журналіст Роман Цимбалюк назвав слова Захарової загрозою подальшого вторгнення РФ в Україні.

"Це офіційна позиція Росії! Це називається територіальні претензії, неприкриті. Це загроза подальшого вторгнення", - написав він у Facebook.

У відповідь Захарова назвала інформацію фейком, звинувативши Цимбалюка у брехні і пропаганди.

"Це брехня. Не найперша, не остання. Спроба видати настільки "довгоочікувану агресію" за наміри. Треба ж виправдати воєнний стан. Відправимо цей матеріал в ОБСЄ як приклад фейк і маніпуляції громадською думкою", - написала вона, викликав бурхливу реакцію коментаторів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше МЗС Росії видало грізну заяву через загострення на Азові.