RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Київський режим і заступники: МЗС Росії видало грізну заяву через загострення на Азові

МЗС Росії звинуватило захоплені українські кораблі в "грубих порушеннях правил мирного проходу в територіальному морі Російської Федерації в Чорному морі", і "заявив рішучий протест" у зв'язку з подіями 25 листопада.

Як сказано в повідомленні відомства, російська сторона зажадала термінового скликання засідання Ради Безпеки ООН для обговорення ситуації, що складається.

"Росія неодноразово попереджала київський режим і його західних покровителів про небезпеку штучного роздування істерії навколо Азовського моря і Керченської протоки. Очевидна ретельно продумана і спланована за місцем і формі провокація, націлена на розпалювання ще одного вогнища напруженості в цьому регіоні, створення приводу для нарощування санкцій проти Росії", - заявили в МЗС РФ.

У Москві вважають, що "все це, мабуть, було направлено і на відволікання уваги від внутрішньополітичних проблем у самій Україні".

"Підтвердженням тому став намір Києва ввести в країні воєнний стан, що в світлі майбутніх весною 2019 р президентських виборів виглядає досить одіозно", - додали в міністерстві.

У російському зовнішньополітичному відомстві також обурилися "черговим нападом українських радикалів на російські дипломатичні представництва, заподіяною ним шкодою", зажадавши залучити їх до відповідальності.

"Хотіли б попередити українську сторону, що проводиться Києвом в координації з США і ЄС лінія на провокування конфлікту з Росією в акваторії Азовського і Чорного морів понесе серйозні наслідки. Російською Федерацією будуть жорстко припинятися будь-яким зазіханням на її суверенітет і безпека", - підсумували в МЗС.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

У зв'язку з агресією Росії в Азовському морі РНБО ухвалила рішення про введення воєнного стану. Дане питання буде розглянуто Верховною Радою.