RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

На Западі попередили Україну про неминучий напад Росії: названо підготовчі кроки Путіна

Президент Росії Володимир Путін веде активну підготовку до військового вторгнення в Україну.

Про це в статті заявив британський полковник у відставці, військовий експерт Глен Грант, передає Еспресо.

"Путін повинен вторгнутися в Україну. Він ще не готовий. Але є чіткі вказівки на його підготовку. Він продовжує воювати і вбивати людей на Донбасі; продовжує війну і випробування нової зброї, людей і методів в Сирії, посилює угруповання військ і сил в Криму; підсилює Калінінград для блокування західного підкріплення; залишає військове обладнання в Білорусі; продовжує переоснащувати армію, особливо танками і сучасними технологічними системами", - говорить він.

На небезпечні плани Путіна щодо України вказує і ще один момент.

"Все це виходить за рамки будь-яких потреб мирного часу. Він витрачає обмежені національні ресурси на військових, замість того, щоб задовольняти інші потреби своєї країни; продовжує готуватися до війни на заході. А це означає, що Україна не зможе уникнути нападу і стане його головною метою", - додав Грант.

Експерт також детально описав, яку стратегію веде Путін щодо України.

"Що зараз Путін стратегічно робить по відношенню до України? По-перше, він пов'язав Збройні Сили України в одному місці, тому вони повільно втрачають бойовий дух і боєприпаси. Він хоче посіяти почуття безпорадності; грає в політичні ігри з Заходом навколо Мінська і миротворців, відволікає інші країни від його справжньої гри. Інші країни, напевно, це розуміють, але занадто налякані політичними і фінансовими наслідками переозброєння своїх країн. Тільки США, Польща і країни Балтії серйозно ставляться до цієї загрози. Інші чекають і сподіваються, що все вирішиться само собою. США і НАТО працює тільки упівсили, що вказує на його нездатність вирішити проблеми військової слабкості таких країн як Болгарія", - розповідає Грант.

Крім цього, Путін досяг успіху ще в одному моменті.

"На жаль, надії не є дієвою військовою доктриною. Путін також намагається розділити Захід як політичну групу, зменшуючи шанси політичної підтримки і підкріплення, коли він вирішить діяти. І в цьому він досяг успіху", - упевнений він.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Реальна загроза: чим за 30 днів відповість Путін.