RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Одіозний київський священик потрапив в скандал з підготовкою до Томосу

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павло (в миру Петро Лебідь) мав координувати провокації ФСБ - дії проросійських протестуючих - під час майбутнього об'єднавчого собору в Києві.

Про це повідомив на брифінгу заступник глави СБУ Віктор Кононенко.

"СБУ задокументувала наміри організувати в Києві та інших регіонах нашої країни провокації напередодні і під час проведення об'єднавчого собору і створення Української помісної православної церкви", - сказав Кононенко

За даними спецслужб, організатором замовних протестних акцій повинен був стати житель Києва, на якого російські спецслужби вийшли в листопаді 2018 року.

На зустрічі в Москві вищевказаному киянину було видано 5000 доларів і докладні інструкції зокрема з координації дій з священослужителем Києво-Печерської Лаври.

Від киянина була потрібна тільки організація акцій з плакатами, виготовленими в Москві.

У той же час, за інформацією СБУ, планувалися провокації, які повинні були привести до загибелі і поранення учасників акцій. Самі акції, за даними правоохоронців, повинні були пройти на території Києво-Печерської лаври 13 і 14 грудня о 12:00.

Також в СБУ заявляють, що отримали додаткову інформацію про проведення 6 грудня у колишній будівлі СБУ в окупованому Донецьку наради під головуванням спецслужб РФ і так званого "керівництва" ДНР, на якому обговорювалося питання надання Україні томосу і організації заходів, які можуть цьому перешкодити .

"За результатами наради було прийнято рішення організації хресних ходів в Києві, Одесі, Харкові, Запоріжжі, Херсоні та Миколаєві в день проведення об'єднавчого собору, під час яких будуть спровоковані силові зіткнення з правоохоронцями для створення "кривавої картинки" для ЗМІ РФ", - сказав Кононенко.

Він уточнив, що "поки підстав для затримання Павла немає". Священик буде допитаний по цьому провадженню.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", в кінці листопада СБУ проводила обшуки за місцем проживання митрополита Павла.