RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Обшуки у скандального священика Лаври: в мережі показали фото особняка владики Павла

У п'ятницю, 30 листопада, співробітники Служби безпеки України провели обшуки у намісника Києво-Печерської лаври, митрополита Павла (в миру - Петра Лебедя).

Фото маєтку, в якому проходив обшук, публікує на своїй сторінці в Facebook блогер Роман Сініцин.

У той же час, в УПЦ (МП) заявили, що СБУ проводила обшуки "на території підсобного господарства в селі Вороньків Київської області Бориспільського району. В приміщенні підсобного господарства, де розводять худобу, птахів для потреб лаври і для благодійної діяльності".

"Нормальний хлів", - прокоментував цю заяву Сініцин.

Як повідомляли в СБУ, обшук проводився за місцем проживання Павла, а також в приміщеннях самої Лаври в рамках розслідування справи за фактом розпалювання міжрелігійної ворожнечі за статтею 161 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, предстоятель Києво-Печерської лаври раніше неодноразово ставав фігурантом гучних скандалів. Так, журналісти розповідали про те, як владика Павло розпоряджався державними грошима на реставрацію Лаври. Крім того, Mercedes Павла затримувала поліція за порушення правил дорожнього руху.

До цього митрополит Павло виступив зі скандальним зверненням, в якому назвав дивом Господа те, що журналістка, яка нібито образила його, не змогла народити.