RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Джерела розкрили цікаві деталі про соратника Януковича, який втік з України

Політичні експерти розповіли про колишнього віце-прем'єра України Андрія Клюєва, який в лютому 2014 року втік з країни.

Про це повідомляє "Апостроф".

Незважаючи на втечу Клюєва багато експертів прогнозували, що вплив одного з найпотужніших "стародонецких" в команді Януковича на політичну обстановку в країні якщо і постраждає, то дуже незначно.

"По-перше, серед нової влади перебували люди, які мають давні близькі контакти з Клюєвим - зокрема, за інформацією "Апострофа" саме з подачі тодішнього секретаря РНБО в 2013 році Янукович помилував нинішнього генпрокурора Юрія Луценка. До речі, дружні відносини з чинним генпрокурором Юрієм Луценком, які тягнуться з 2002 року, коли Луценко був куратором донецького осередку Соцпартії, а Андрій Клюєв, за чутками, йому допомагав", - йдеться в повідомленні.

За оцінкою інформованого джерела в партії "Опозиційний блок", створеної колишніми колегами Андрія Клюєва з "Партії регіонів", колишній вплив на українську політику екс-секретар РНБО практично втратив.

"Більш того, він нібито не має серйозних інтересів в Україні зараз і має намір утримуватися від участі в політичних процесах. Тим більше, ресурсів у нього немає. Хоча в середовищі колишніх" регіоналів "говорили про істотний вплив Клюєва. Зокрема, в травні 2014 року скандальна екс-нардеп Інна Богословська в одному з інтерв'ю прямо називала екс- "регіоналів", нинішніх нардепів з депутатської групи "Відродження" Віталія Хомутиніка і Антона Яценко "любими друзями" Клюєва. Але люди, які орієнтувалися в Раді на нього, поступово стали самостійними і дейст вуют багато в чому самі по собі. В результаті з деяких питань Клюєв домовляється через "крило" бізнесмена Ріната Ахметова в Оппоблоке", - йдеться в повідомленні.

Якщо ж говорити про політичні проекти Клюєва, то співрозмовник видання з середовища колишніх "регіоналів" пов'язує з ним не надто помітну на політичному ринку партію "Соціалісти".

"Згідно з Держреєстру, політсила була зареєстрована в серпні 2014 року і спочатку називалася Партією робочих, селян, інтелігенції України. Однак в місцевих виборах 2015 року партія брала участь вже під нинішньою назвою. Сьогодні її очолює екс-міністр закордонних справ і колишній депутат від Партії регіонів Леонід Кожара, який замінив на керівній посаді екс-міністра внутрішніх справ Василя Цушка", - йдеться в повідомленні.

Також відомо, що до складу політради "соціалістів" входять мінімум два члена партії, безпосередньо пов'язані з братами Клюєвими.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Втекли від Майдану: що залишилося від "сірого кардинала" Януковича в Україні".