RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Луценко різко висловився про вбивства Гандзюк, Шеремета та Гонгадзе

Генеральний прокурор України Юрій Луценко зробив заяву про вбивства активістки Катерини Гандзюк, журналіста Павла Шеремета і журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомляє "Українська правда".

За словами Луценка, слідству відоме прізвище замовника вбивства Катерини Гандзюк, але прокурор досі збирає докази.

"Слідство назве. Прізвище буде озвучена тоді, коли слідчий прокурор буде мати достатньо доказів. Я це прізвище вже знаю", - сказав він.

Також, як повідомляє "Українська правда", генпрокурор заявив, що звузився коло підозрюваних у виконанні вбивства журналіста Павла Шеремета.

"Коло підозрюваних у виконанні дуже серйозно звузився", - відповів прокурор на питання про "ниточці" в справі вбивства Шеремета, про яку заявлялося раніше.

Луценко заявив, що він не може сказати, до якої кількості осіб звузився коло підозрюваних.

"З декількох тисяч до декількох сот", - відповів він на уточнююче питання.

При цьому Луценко повідомив, що мова йде не про замовників, а про виконавців.

"Замість відповіді скажу вам, що навіть ФБР не змогла надати нам ніякої допомоги", - заявив Луценко у відповідь на питання, коли слідство зможе назвати імена вбивць.

Крім цього Луценко висловився і про розслідування справи вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Він сказав, що розслідування може бути завершено через місяць, якщо слідство отримає оригінали плівок Мельниченка.

"Можна все завершити за місяць, якщо Мельниченко привезе в Україну запис і оригінальне записуючий пристрій. Від чого він відмовляється з 2004 року. Чого відмовляється? Запитайте у Миколи Мельниченка", - заявив Луценко.

Як повідомляв "Апостроф", журі премії імені Андрія Сахарова "За журналістику як вчинок" посмертно нагородило загиблих журналістів і громадських діячів орденом імені Сахарова "за мужність". Зокрема, нагороду посмертно отримали журналісти Георгій Гонгадзе і Павло Шеремет. А Раніше в МВС України засекретили всі судові рішення у справі про вбивство Шеремета. Також юрист Масі Найєм подав заяву до Державного бюро розслідувань про кримінальне правопорушення за розголошення інформації розслідування у справі вбивства Катерини Гандзюк.