RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Суд в Києві оголосив вирок Януковичу: скільки років в'язниці йому дали

Суд заочно визнав колишнього президента України Віктора Януковича винним у державній зраді і пособництві в агресивній війні.

Вирок у четвер оголосила колегія Оболонського райсуду Києва.

"Визначити Януковичу остаточне покарання у виді 13 років позбавлення волі", – оголосив суддя Владислав Дев'ятко.

Суд визнав екс-президента винним у державній зраді та у пособництві у веденні агресивної війни.

Водночас, суд відхилив статтю "пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону", яку також закидали Януковичу.

У цьому судді визнали екс-президента невинуватим, бо не побачили переконливих доказів, які б свідчили, що Янукович був проінформований про остаточну мету незаконних дій росіян – анексію Криму.

Також суд постановив, що прокуратура не надала доказів того, що Янукович діяв з метою зміни меж України. В його висловлюваннях суд не встановив заклики до таких дій.

Захист екс-президента наполягав на його невинуватості і стверджував, що до анексії Криму нібито призвели дії не Януковича, а активістів Євромайдану та нової влади.

Заочне засудження передбачає, що Януковича арештують для відбування покарання у тому випадку, якщо вдасться його затримати.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше російські ЗМІ з посиланням на лікарів повідомили, що Віктора Януковича доставили в клініку в нерухомому стані з підозрою на травму хребта і коліна.