RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стан сверхкритичний: з'явилися тривожні новини про в'язня Кремля в Криму

Стан здоров'я українського політв'язня в окупованому Криму Едему Бекірова оцінюється як критичний.

Про це з посиланням на його дочку Елеонору повідомила омбудсмен України Людмила Денісова на своїй сторінці в Facebook.

Російська сторона в цей час стверджує, що він в задовільному стані.

"Стан здоров'я Едема Бекірова сверхкритичний. Про це повідомила його дочка Елеонора. У той же час, за інформацією, яку я отримала від радника Президента РФ, Голови Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, стан здоров'я політв'язня задовільний", - заявила Денісова.

Вона зазначила, що в довідці, яку отримав адвокат, вказується, що у Бекірова немає захворювань, які унеможливлюють його утримання під вартою, в той час як відомо, що у нього є цілий ряд важких хвороб, які можуть погіршитися в умовах СІЗО.

"Я в черговий раз переконуюся, що інформації, що надходить з листів РФ, не можна довіряти. РФ приховує справжній стан громадянина України і таким чином порушує права людини! В останньому своєму зверненні я висловлювала прохання вжити невідкладних заходів для забезпечення громадянина України кваліфікованою медичною допомогою в спеціалізованому лікувальному закладі. І зазначила, що утримання Едема Бекірова в СІЗО може спричинити фатальні наслідки для життя", - підкреслила омбудсмен.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", до схопленому і ув'язненого в окупованому Криму кримськотатарського активіста Едема Бекірова, який хворіє на цукровий діабет, майже два тижні не приходили лікарі.