RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про діяльність Манафорта в Україні в 2018 році: кому він допомагав

Колишній політтехнолог "Партії регіонів" і глава передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт продовжував займатися політичними питаннями в Україні в 2018 році.

Про це повідомляє газета The Washington Post з посиланням на частину протоколу засідання у справі Манафорта.

Засідання суду пройшло 4 лютого за зачиненими дверима, і стосувалося, зокрема, звинувачень, висунутих проти Манафорта у брехні слідству.

"Прокурори стверджують, що Манафорт продовжував працювати над політичними питаннями в Україні в 2018 році, після того, як йому винесли звинувачення", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на засіданні йшлося про те, що політтехнолог міг брехати слідству, щоб підвищити свої шанси на помилування. За словами прокурора Ендрю Вайсмана, Манафорт міг брехати з метою приховати злочинну схему і направити гроші собі в той час, як він виконував неоплачувану роботу для передвиборної кампанії Трампа.

"Якщо суддя визнає, що Манафорт таки брехав слідству, це може вплинути на його вирок", - відзначають в газеті.

За даними ресурсу "Голос Америки", впротоколе також говориться, що зустріч в серпні 2016 року Манафорта і Костянтина Килимника, якого в США звинувачують в роботі на спецслужби РФ, "важлива для слідства, яке веде прокурор".

Як видно з опублікованих документів, під час цієї зустрічі йшлося про Україну. За даними ЗМІ, могла йти мова про пропозицію так званого "мирного плану" для України.

"За новим документам суду, Килимник, заступник Манафорта, пов'язаний з російською розвідкою, був у Вашингтоні на інавгурації Трампа і зустрічався з Манафортом щодо мирного плану між РФ і Україною, який, як ми знаємо, передбачав роль для проросійського колишнього президента Януковича", - написав в Twitter журналіст The New York Times Кеннет Вогель.

Як повідомляв "Апостроф", в американських ЗМІ з'явилася інформація про таємну змову з України екс-глави виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта з російським агентом.