RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

ЄС поза грою: в Британії назвали головного друга України у війні проти Путіна

Кращим союзником України в боротьбі з агресією президента Росії Володимира Путіна може стати Німеччина.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів британський журналіст Едвард Лукас.

"Є також проблема, що всі великі та середні за розміром країни в ЄС зовсім розгубилися: в Німеччині передають владу, Франція загрузла в протестах, в Нідерландах уряд слабкий, новий уряд Швеції також слабкий, італійський - дуже розділений і проросійськи налаштований, іспанський - також розділений, а ще є Brexit. Тому зараз не найкращий час, щоб очікувати від ЄС підтримки. Але я раджу новому українському президенту, хто б ним не став, сильно постаратися вибудувати відносини з імовірним новим керівником Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер і взагалі тісно співпрацювати з Німеччиною, тому що це ключова держава Європи. І пані Меркель - хороший друг України, незважаючи на всі складнощі, з якими вона стикається. Тому дуже важливо розвивати ці відносини з її наступницею АКК", - упевнений він.

За словами іноземного журналіста, на підтримку самого ЄС Україні в питанні боротьби з агресією Росії краще не розраховувати.

"Думаю, що ЄС зараз поза грою. Ми наближаємося до кінця терміну нинішнього керівного складу Європейської комісії, тому пан (президент Жан-Клод, - "Апостроф") Юнкер незабаром піде з посади, може покинути пост і пані (висока представниця Федеріка, - "Апостроф") Могеріні, завершуються і повноваження цього скликання Європейського парламенту ... Зараз щось на зразок передвиборчого періоду, і не варто багато очікувати від ЄС до кінця цього року, поки не почнуть працювати новий парламент і нова комісія", - додав Лукас.

Детальніше про ситуацію в Україні і войовничих планах Росії, читайте в матеріалі "Апострофа": Перед виборами в Україні Росія вдарить по всім "фронтах" - Едвард Лукас.