RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Конституційний суд "пробачив" українським чиновникам незаконне збагачення

Конституційний суд України визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу 368-2 щодо незаконного збагачення.

Про це в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Він пояснив, що ця стаття зобов'язувала державних службовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходи членів їх сімей. У разі не можливості довести джерела доходів, чиновник несе відповідальність аж до кримінальної.

За інформацією журналіста, 14 суддів Конституційного суду при двох голосах проти винесли рішення і стаття була 368 ч.2 скасована.

"Конституційний суд виправдав усіх підозрюваних в незаконному збагаченні чиновників! Тепер після президентських виборів, в разі поразки Порошенкf, нинішніх чиновників і депутатів можна буде притягнути до відповідальності за їх електронними деклараціями!" - наголосив Бутусов.

"Так, це такий грандіозний відкат назад в боротьбі з корупцією. І безсумнівно, що це рішення КС погоджено з чинною владою. Тепер держслужбовці, які подавали декларацію за останні три роки, по суті отримали алібі - тепер навіть якщо закон буде відновлений в чинній редакції, їх не можна буде залучити - закон не має зворотної сили", - додав він.

Також журналіст пов'язав це рішення КСУ c корупційним скандалом в "Укроборонпромі".

"Безсумнівно, тепер підуть ініціативи держави, заяви гучні, але ми розуміємо, що такі політико-правові рішення без узгодження з керівництвом країни були б неможливі. Чого коштує така індульгенція від в'язниці чиновників і депутатів в очах українського народу ми дізнаємося дуже скоро - на президентських і парламентських виборах", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські топ-чиновники влипли в ще один скандал з "відкатами" на мільйони гривень.