RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Розкрито масштабну схему розкрадань на заводах Міноборони України: реакція фігуранта скандалу

Журналісти заявляють, що до них в руки потрапив архів листування про покупку контрабандних запчастин для оборонної промисловості України і "відмивання" сотень мільйонів гривень на них.

Про це розповідається в сюжеті, який вийшов на Youtube каналі Bihus.Info.

Журналісти заявляють про багаторічну схему відмивання сотень мільйонів гривень з українського оборонного комплексу, до якої нібито причетний 22-річний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського - партнера президента Петра Порошенка.

Стверджується, що журналісти восени 2018 року отримали анонімний лист з архівом листування фігурантів схеми. За даними журналістів, перевірка листів показала, що наведені в листуванні факти відповідають дійсності, і що архів, швидше за все, не підробка.

За даними журналістів, серед організаторів схеми - глава державного оборонного концерну. А відкати отримували директори оборонних заводів і поліція. Журналісти показали листування учасників схеми, внутрішню документацію з домовленостями про хабарі і номери карток - хто за що відповідав, скільки кому заносили і скільки отримували самі.

Йдеться про події в період з 2016 року, коли в рамках схеми, як стверджують журналісти, кілька великих чиновників і пов'язаних з ними осіб продавали українським оборонним підприємствам запчастини для військової техніки з націнкою до 300%. Товар вони завозили з РФ контрабандним шляхом або ж купували на складах військових частин в самій Україні. В цілому, за даними ЗМІ, мова йде про суму близько 250 млн грн.

Розслідувачі зняли чотирисерійний фільм.

Сам Ігор Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму.

"Звинувачення є безпідставними, а так звана "переписка" - фейковою", - заявив він у відповідь на запит журналістів.

За словами Гладковського, в позові не буде матеріальних претензій. Він вимагатиме лише спростування недостовірної інформації та готовий надати правоохоронним органам пояснення з усіх питань, порушених журналістами.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", журналісти виявили, що Міністерство оборони України закупило продукти для армії за завищеними цінами.