RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Торгаші українською армією: з'явилася заява фігуранта скандалу про розкрадання на сотні мільйонів

Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до Головної військової прокуратури і НАБУ із заявою щодо якнайшвидшої перевірки всіх фактів, викладених у журналістському розслідуванні про розкрадання в оборонній сфері, в яких фігурує його син.

Відповідну заяву опубліковано на сторінці РНБО.

Гладковський заявив, що розслідування складається з "компіляції загальновідомих фактів і брудних фейків". Він відкинув всі звинувачення, які прозвучали в розслідуванні.

"Але оскільки воно викликало чималий суспільний резонанс, ми всі зацікавлені в тому, щоби розставити крапки над "і" та захистити репутацію людей, які у надзвичайно критичній ситуації 2014-2015 років вирішували невідкладні, життєво та критично необхідні питання із відновлення боєздатності армії. Тож, щоб запобігти будь-яким інсинуаціям, особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і до НАБУ із заявою щодо якнайшвидшої перевірки усіх викладених у «розслідуванні» фактів, і надати відповіді всьому суспільству і мені особисто. На час перевірки правоохоронними органами викладених у так званому розслідуванні фактів звертаюся з проханням призупинити мої повноваження як першого заступника Секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно", - пише Гладковський.

Крім того, він зазначив, що правоохоронці повинні розслідувати діяльність також тих, хто руйнував українську армію раніше, до 2014 року.

"Йдеться про необґрунтоване скорочення ЗСУ, розкрадання армійських земель, розпродаж за безцінь зброї і військової техніки, по суті - про знищення боєздатності армії напередодні російської агресії. Імена героїв, які причетні до цього, відомі. Це і колишній міністр оборони та голова парламентського оборонного комітету Анатолій Гриценко як один з головних торгашів армією. Це і колишня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка підписувала відповідні урядові постанови, що давали "зелене світло" для руйнування оборонного потенціалу країни, а сьогодні, замітаючи власні сліди, виголошує брехливі заяви. Саме ці люди і довели сектор безпеки і оборони до того критичного стану, коли нам в 2014 році довелося шукати нестандартні шляхи для забезпечення армії зброєю та справною технікою. Історія все розставить по своїх місцях", - заявив фігурант скандалу.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", журналісти заявляють, що до них в руки потрапив архів листування про покупку контрабандних запчастин для оборонної промисловості України і "відмивання" сотень мільйонів гривень на них.