RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Луценко зробив несподівану заяву по гучному скандалу з військовою технікою для ЗСУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з Росії.

Про це він заявив під час брифінгу.

Зокрема, Луценко заявив, що продаж військової техніки до 2014 році ускладнив ремонт бойової техніки підприємств оборонпрому.

За його словами, велика кількість вузлів і агрегатів для військової техніки виробляється виключно в Російській Федерації, а відтворення такого виробництва буде коштувати "мільярдних капіталовкладень".

"Напевно, ні для кого не секрет, що в останні роки більшість з цих запчастин український оборонпром отримує від волонтерів та підприємців, які контрабандним способом доставляють їх з території Російської Федерації", - сказав Луценко.

"В часи війни, для воюючої країни, я вважаю це прийнятним", - додав він.

За його словами, "неприйнятним" і "аморальним" для нього є "груба нажива на такому бізнесі".

"Генеральна прокуратура проводить ще з 2016 року слідство по багатьом постачальникам на підприємства оборонного комплексу", - сказав генпрокурор.

Він розповів, що на початку 2017 в ході обшуків у ТОВ "Оптимумспецдеталь" були вилучені докази про можливість розрань держкоштів в особливо великому обсязі.

Того ж року, після опрацювання вилучених під час обшуку документів, в прокуратурі розглядалася можливість впливу "ділків" підприємства на працівників НАБУ.

Луценко заявив, що за минулий рік ДФС провела податкову перевірку усіх контрагентів "Оптимумспецдеталі".

"Дійсно, підприємства військового комплексу, а також завод "Кузня на Рибальському", який готував певні вироби для підприємств оборонпрому отримували від "Оптимумспецдеталь" продукцію в основному походженням із країни агресора, яка була доправлена в неустановлений слідством спосіб", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Кремлі назвали "абсурдом" можливості поставки з Росії контрабандою запчастин для військової техніки Збройних сил України.