RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Лукашенко пожартував про включення Росії до складу Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розсмішив журналістів жартом про включення Росії до складу його країни, розмірковуючи про союз з РФ.

Нею він поділився під час "Великої розмови з президентом", передає tut.by.

"Але найчастіше, приймаючи рішення, вони не вирішуються, ці проблеми. Але ви ж розумієте, що не ми ж тут норовимся і не виконуємо прийняті рішення в силу певних причин. Тому ще раз підкреслюю: ніяких закулісних темних схем ми не виробляли. Ми не маємо права за договором щось зробити за спиною у людей. Все одно, якщо ми до цього питання серйозно повертаємося, люди повинні визначатися і вирішувати ці питання. Тому я тоді і сказав, що стосується двох президентів, це так напівжартома було сказано: Не питання, ми об'єднаємося хоч зараз. Люди до жни вирішити. Я іноді жартома кажу: якщо ми будуємо союз на рівноправній основі, точно вам скажу, що росіяни абсолютно нічого не бояться, вони готові хоч завтра до об'єднання. Правда? Правда. Починають розмовляти про включення країни, туди-сюди, я кажу: "Слухайте, ось нормальний варіант: давайте до складу Білорусі включимо Росію". Ну, а чого? А ви думаєте, що, якби ми серйозно поставили це питання, росіяни були б проти? Ні. А чого їм боятися? Ведмідь величезний, куди не включи, якщо щось не так, вийдуть в будь-який момент. З такого Союзу Радянського вийшли, так чого тут боятися. Ну і деякі говорять: ось тут продовження влади комусь і інше. Ну давайте на цьому етапі зробимо білоруського президента президентом цієї країни або союзу. Якщо принцип рівноправності, чого ви ставите завжди питання: ось Білорусь кудись вставити, керувати союзом будуть тільки росіяни і так далі. Давайте дотримуватися принципу рівноправності. Коли вже починають занадто насідати, я жартома про це говорю", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав "припинити розмови" про можливе приєднання країни до Росії.