RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Лукашенко зробив неприємну для України заяву про захоплення Криму

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив неприємну заяву на адресу українців через анексію Криму Росією.

Її він озвучив в п'ятницю, 1 березня, під час "Великої розмови з президентом", відповідаючи на питання російського журналіста, чи не настав час Білорусі офіційно визнати входження Криму до складу РФ.

"Коли я був на інавгурації президента Порошенка 4 роки тому або коли .. Жарища була за 30 градусів. І перед Радою мене оточили західні та українські журналісти і почали мене катувати, чий Крим - російський чи український. Я не готувався до цього питання і не хотів на нього відповідати. Я їм поставив запитання: "ССкільки загинуло українців під час захоплення Криму Росією?" Мовчать. Жодного. А скільки прозвучало пострілів? Жодного. Значить, ви мовчки погодилися, що Крим не ваш. Для них це була абсолютно несподівана відповідь, що полягає в тому, що якщо це ваше вмирайте, воюйте за цей клаптик землі", - сказав Лукашенко.

Також він додав, що Росії "може стати в нагоді в цьому конфлікті така позиція Білорусі".

"Скажіть, що зміниться після того, як я зараз, в прямому ефірі, заявлю про те, що Крим наш чи Крим російський? Нічого. Це пройде новиною ввечері, а вранці - забудуть, ніхто слова не скаже. На Заході - ну, може, хтось помітить. У нас народ подумає: ну, Лукашенко, чого ти вліз в це, стільки часу пройшло? в Україні скажуть: "собака" - і плюнуть в мою сторону. в результаті що ми отримаємо? Розумієте, потрібно дивитися далі, глибше ", - сказав глава держави.

Лукашенко закликав "дивитися далі і глибше в цих питаннях" і спробувати "хоча б в даному випадку" його зрозуміти.

"Не можу я бути маріонеткою: підписав вчора один документ, а сьогодні вискакую і починаю кричати. Хоча американцям і Заходу я завжди кажу - по-справжньому я повинен був висловитися на підтримку Росії", - пояснив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Лукашенко пожартував про включення Росії до складу Білорусі.