RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Австрії засудили рішення СБУ щодо заборони в'їзду в Україну журналісту

Австрія засудила рішення української влади про заборону на в'їзд журналісту австрійської телекомпанії ORF, кремлівському пропагандисту Крістіану Вершютцу.

Позицію Відня озвучила в Twitter міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.

"Заборона на в'їзд для кореспондента ORF Крістіана Вершютца на Україну є неприйнятним в Європі актом цензури. Ми засуджуємо цей крок, який повністю несумісний з європейськими основними цінностями, і закликаємо до негайного зняття заборони", - написала Кнайсль.

Раніше в СБУ заявили, що причиною заборони на в'їзд Вершютца в Україні стало те, що журналіст протягом останніх чотирьох років відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей і Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території Російської Федерації, чим порушив порядок перетину українського кордону.

У свою чергу нардеп від фракції "Блок Петро Порошенко" Ольга Чевакова написала, що фактів утисків та погроз журналісту немає, однак інформаційною кампанією було створено тло для фізичної атаки на Вершютца в Україні руками російських спецслужб, щоб звинуватити в цьому українську владу.

"Закриття в'їзду Вершютцу – вимушений крок українських силовиків і спосіб убезпечити не лише Україну від пропагандистських впливів, а й самого журналіста – від удару, на який він себе наразив. Іншого способу фактично не було, бо правоохоронці не отримали ані від австрійського журналіста, ані від австрійського уряду жодної конкретики про те, хто йому погрожував, коли та в який спосіб. Отже, не мали жодної можливості встановити, звідки походить небезпека і як її попередити", – підкреслила Червакова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше пропагандистів Путіна підловили на викритті власного фейк про Україну