RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Лідер "Нацкорпуса" пояснив, навіщо його людям зброю і при чому тут Янукович

У більшості активістів "Нацкорпуса" є зброя, щоб запобігти "історії, подібні Януковичу".

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив народний депутат Андрій Білецький.

"Безумовно, у великої кількості громадян України, у великої кількості хлопців "Нацдружін" є легальна цивільна зброя, яку дозволяє наше законодавство, яку люди отримують на загальних підставах. Це може бути зброя мисливська, нарізна або гладкоствольна і може бути травматичн зброя, травматичні пістолети. У значного числа хлопців вони є, це їхнє конституційне право, і ми його вітаємо", - сказав він.

За його словами, наявність зброї дає можливість впевненіше себе відчувати в ситуації агресії Росії проти України.

"Я і більшість наших людей віримо в те, що вільний народ та вільна людина мають бути озброєні. Це найкращий запобіжник історій, подібних Януковичу, або спроб встановити туркменбашистський режим в Україні. Це завжди дає владі зрозуміти, що бавитись з людьми не треба, це дає можливість захистити дім і близьких від злочинця. Це дає можливість впевненіше почуватися в ситуації агресії Росії проти України. Плюс врахуйте, що велика кількість "Національних дружин" - це ветерани, значна частина яких потім все-таки оформлює собі дозвіл на зброю, але вони вміють з нею дисципліновано поводитись, проблем з ними зазвичай немає", - упевнений він.

Детальніше про плани "Національного корпусу", читайте в матеріалі "Апострофа": У хлопців "Нацдружін" є зброя, вони будуть спостерігати за виборами - Андрій Білецький.