RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Саджати нікого: стали відомі цікаві подробиці щодо скандалу навколо "Укроборонпрому"

Президент України Петро Порошенко точно знав, хто може стояти за розкраданнями в оборонці і свідомо не робив рішучих кроків, бо ці люди "були йому потрібні".

Таку думку висловив "Апострофу" політолог Віктор Небоженко.

"Я думаю, що він особисто, можливо, міг і не знати. Але він головнокомандувач, він несе відповідальність за тих, кого він поставив на такі посади. Наприклад, чому він не запитав Гладковського, навіщо він поміняв прізвище? Він же після перемоги Порошенко це зробив. Може, він і не знав про схеми цих хлопчиків, але він точно знав, що про це всім відомо Гладовському", - підкреслив він.

За словами експерта, Порошенку вже занадто пізно що-небудь робити. Бо все-рівно його рейтинг сильно впав.

"Це потрібно було зробити раніше. Ще десь місяців шість тому я говорив консультантам Порошенко: "Хлопці, у вас все складається погано: 7-10%, ще 10% ви вкрадете, але цього мало, щоб стати президентом вдруге. Потрібно випустити пар, люди незадоволені, проведіть якісь конструктивні арешти, може, з Партії регіонів когось". Ми перераховували прізвища, вони відповідали, що немає кого садити, усі - біля президента, всі йому потрібні. Порошенко пішов за найгіршим шляхом - бюрократичним: коли щось заляпано, щось втратила репутацію, його або розформовують, або роблять фірму з іншою назвою", - підсумував Небоженко.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Новий президент України може стати найстрашнішим ворогом Кремля - політолог.