RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал навколо Міноборони: Луценко розповів, до кого ведуть сліди

Фірма "Оптімумспецдеталь" ("Оптіма"), яка фігурує в скандалі з корупційною схемою в оборонному секторі, отримувала потрібні довідки від "знайомих" в СБУ і НАБУ.

Про це повідомляє "Цензор.нет", посилаючись на слова генерального прокурора України Юрія Луценко.

Він розкрив корупційну схему, яка виникає під час конкурсу на поставку деталей. За словами Луценко, скандальна фірма отримувала необхідні довідки, щоб виграти тендер, в ГФС, СБУ і НАБУ.

"Служба безпеки заводу, яка, швидше за все, лобіює іншу фірму, каже: "є справочка з ГФС у нас, що ви, "Оптімумспецдеталь", маєте справу з ризиковими конвертаційними структурами". Але все ж, хто поставляє з Росії, це повинні! Нє-нє. "На вас довідка є, а на них немає. Тому ваша ціна нас не влаштовує, нас влаштовує більше". В результаті Рогоза з компаньйонами якось отримує довідку з ГФС, що вони помилилися, що сама "Оптімумспецдеталь" не є ризиковою. Але все одно компанія не може нічого продати! Тому з'являється така ж довідка, що ніби "Оптімумспецдеталь" фіктивна... вже від СБУ! І вони знову злітають з конкурсу бронетанкового заводу. Тоді вони якось отримують через знайомих сбушників нову довідку, що "Оптіма" - не фіктивна фірма, а то була помилка . Але знову вони не допущені на конкурс! Цього разу проти них з'являється нова довідка про фіктивність... тепер від НАБУ!", - пояснив Луценко.

Також він зазначив, що вирішити питання з боку НАБУ фігуранту справи Андрію Рогозі вдається за допомогою "самого секретного агента" Шевченко.

За словами генпрокурора, зараз підозрюваним у справі є Андрій Рогоза, однак, з точки зору "людської логіки", його співучасниками можуть бути син колишнього заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський і екс-співробітникам "Укроборонпрому" Віталій Жуков. Хоча юридично до фірми, що здійснювала операції, вони не мають ніякого відношення.

"Не виключаю, що крім Рогози підозра можуть отримати його співучасники, якщо ми встановимо а) автентичність листування, б) отримаємо інші докази, тому що однією листування юридично мало. І цим ми зараз займаємося", - додав Луценко.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо про скандальний інцидент за участю ще одного сина заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, який виявився замішаний в скандалі навколо Міноборони.