RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Скандальна заява Луценка про "крадіжку" мільйонів доларів: журналісти показали важливий документ

Журналісти опублікували лист від посольства США, в якому спростовується інформація генпрокурора Юрія Луценка про нібито "недійшовші" до генпрокуратури 4 мільйони доларів допомоги від американського уряду.

Скріншоти листи були розміщені в Telegram каналі "The Newsroom".

Лист датований 2016 роком. Тоді було порушено кримінальну справу, в рамках якої, як пишуть журналісти, "обшмонали усіх ймовірних реципієнтів американської допомоги - від прокурорів до науковців з навчальних закладів юридичного спрямування".

"Заспокоїлись слідчі лише коли отримали лист від посольства США, що гроші до одержувачів не дійшли. Після цього справу закрили. Копію цього листа ми також публікуємо. Якщо коротко, то в ньому написано, що посольство не має претензій до українців, контролює ці гроші самостійно і шкоди уряду США це не завдало", - йдеться в коментарі до скриншотів.

Крім того, в листі висловлюється побоювання, що розслідування "крадіжки" цих коштів може використовуватися для тиску на деяких прокурорів і антикорупційних активістів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що посол США в Україні Марі Йованович під час їх першої зустрічі нібито надала йому список осіб, яких ГПУ не повинна переслідувати.