RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Між Україною і США розгорається великий скандал: у чому суть

Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що посол США в Україні Марі Йованович під час їх першої зустрічі нібито надала йому список осіб, яких ГПУ не повинна переслідувати.

Про це він розповів в інтерв'ю американському телеканалу Hill.TV.

"Моя відповідь на це - це неприпустимо. Ніхто в цій країні, ні наш президент, ні наш парламент, ні наш посол, не зупинять мене від кримінального переслідування за вчинення злочину", - продовжив він.

Луценко також сказав, що ГПУ не отримала коштів на суму майже 4 мільйони доларів, які мало б виділити посольство США в Україні, заявивши, що "ситуація була досить дивною" і вказавши на той факт, що кошти були виділені, але "не отримані" .

У Держдепартаменті телеканалу повідомили, що заява Луценка - "відверта фальсифікація".

"Ми бачили повідомлення про звинувачення. В даний час Сполучені Штати не мають ніякої допомоги Генеральній прокуратурі, але раніше намагалися підтримати фундаментальну реформу сектора правосуддя, в тому числі в ГПУ, після Революції гідності 2014 року", - сказав представник Держдепу.

"Коли політична воля до справжніх реформ з боку змінюючих один одного генеральних прокурорів виявилася недостатньою, ми взяли на себе відповідальність перед американськими платниками податків і перенаправили допомогу на більш продуктивні проекти", - додав він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", ГБР відкрило проти генерального прокурора України Юрія Луценка кримінальне провадження за фактом розголошення інформації про розслідування вбивства Катерини Гандзюк.