RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Скандал зі списком "недоторканних: джерела розкрили деталі зустрічі Луценка з послом США

Посол США Марі Йованович і генпрокурор Юрій Луценко насправді обговорювали список "недоторканих", проте це виглядало не так, як стверджує глава ГПУ.

Про це сказано в матеріалі "Апострофа".

Два співрозмовника "Апострофа", обізнані з тим, що відбувається, незалежно один від одного підтвердили факт розмови Луценко і Йованович про список "недоторканних". Тільки, за їхніми словами, це виглядало трохи інакше.

"Ще в 2016 році, після призначення, Йованович зустрілася з Луценком поговорити про те, що ГПУ дуже зосередилася на боротьбі з антикорупціонерами, а всі інші питання відійшли на другий план. Луценко вислухав її, дістав листочок, записав туди Шабуніна, Заліщук, Лещенка. А потім запитав: "Кого ще записати?" І запропонував їй підписатися під цим списком", - пояснили співрозмовники.

Посол пояснила, що її цікавлять пріоритети в роботі ГПУ, але діалог не вдався. Тоді ця історія не вийшла в публічну площину. Але ідеально вписалася в той період, коли Україна в особі посла Йованович і директора НАБУ Артема Ситника запідозрили у втручанні в вибори президента США в 2016 році.

"На кейсі Йованович американці почали бійню. Якщо до цього говорили, що Росія втручалася у вибори на користь Трампа, то тепер заговорили, що втручалася і Україна, але на користь Клінтон. І все відбувається швидко: нібито у цій справі допитували Холодницька (керівника САП , - "Апостроф"), у Розенблата (справу якого вело НАБУ, - "Апостроф") з'явився запис нібито голоси Ситника, який розповідає про допомогу Клінтон. у американців вже є доступ до цих справ, і вони проводять допити в Україні", - розповів співрозмовник "Апострофа" в політичних колах.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Що стоїть за інтригами Луценко проти США: таємна розмова і куди поділися мільйони.