RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Колективний суїцид: українців застерегли від голосування за Зеленського

Кандидат в президенти України, Олександр Данилюк закликав виборців не голосувати за інших кандидатів, а обирати в першому турі виборів президента України виключно між Петром Порошенко та Юлією Тимошенко.

На думку лідера громадянського руху "Спільна справа", тільки таким чином можна завадити виходу Володимира Зеленського в другий тур. Він вважає, що перемога Зеленського приховує в собі фатальні загрози для цілісності держави.

Сам Данилюк відверто зізнавався, що не розраховує виграти президентські перегони, а використовує кандидатські можливості щоб протистояти спробам російського реваншу. На його переконання, Росія планує використати вибори в Україні, щоб привести до влади проросійські сили.

На власній сторінці в Facebook Данилюк заявив: "Лідери визначені і їхні імена відомі. Загроза того, що до другого туру вийде кандидат олігархічного компромісу з РФ Володимир Зеленський є надзвичайно високою. Зеленський з високою ймовірністю перемагає в другому турі і у Тимошенко, і у Порошенко. Єдиний спосіб унеможливити його перемогу - це не голосувати за інших кандидатів в президенти і вже в першому турі віддати свої голоси або Порошенко, або Тимошенко. Порошенко та Тимошенко в такому випадку мають приблизно рівні шанси на перемогу у другому турі… Я усвідомлюю наскільки всім нам набридли старі політики, але це не привід здійснювати колективний суїцид. Запит на альтернативу в суспільстві колосальний, але олігархічна маріонетка, що має намір повернути нас в орбіту Росії, не є цією альтернативою".

Експерт також закликав інших кандидатів в президенти, що не є технічними кандидатами Зеленського, звернутись до своїх виборців з проханням вже в першому турі обирати між Порошенко та Тимошенко.

"До парламентських виборів ще є час об'єднати справжніх, а не телевізійних патріотів та професіоналів, і "Спільна справа" неодмінно візьме найактивнішу участь в цьому об'єднанні", - заявив Данилюк.

Нагадаємо, раніше Данилюк, котрий спеціалізується на національній безпеці та протидії російській гібридній агресії, назвав Зеленського кандидатом компромісу олігархів з Російською федерацією.

Свого часу Данилюк читав лекції в Національному університеті оборони США, Школі спеціальної війни імені Кеннеді. Він - один з лідерів Революції гідності, колишній радник міністра оборони, сьогодні очолює Центр оборонних реформ.