RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Медведчука і Бойка виникла проблема через польот в Росію: заява глав МВС та ГПУ

Відносно кандидата в президенти Юрія Бойка і голови політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука відкриють справу за прямий переліт до Росії 22 березня.

Про це на засіданні уряду заявив генпрокурор Юрій Луценко.

Під час засідання міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив запит "Народного фронту" про те, чому Бойко в порушення закону і режиму санкції здійснив прямий переліт Київ-Москва. Він нагадав, що політ був здійснений 22 березня і що українське законодавство забороняє авіаційне сполучення з РФ.

"Чому так сталося, що в порушення закону України, українських санкцій щодо заборони авіасполучення з РФ ми мали 22.03 переліт пана Бойка, спрямований з аеропорту Київ (Жуляни) - Москва о 12.50 і Москва - Київ (Жуляни) о 23.18. Ми всі знаємо, які переговори вів пан Бойко в Москві - антиукраїнські", - сказав Аваков.

"Я просив би прикордонників, Державіаслужби і "Украерорух" перевірити, де було порушення. Якщо є заборона, чому це сталося таким способом", - відповів прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Аваков уточнив, що політ здійснили Бойко, Медведчук, Козак та інші.

У той же час генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що за фактом незаконного перетину кордону Юрієм Бойко відкриють виробництво.

Нагадаємо, докладніше про візит українських політиків до Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Навіщо Бойко їздив в Москву: два головних питання.