RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Перші підсумки виборів в Україні: як відреагували лідери президентських перегонів

В Україні підбили попередні результати виборів президента України.

"Апостроф" пропонує читачам ознайомитися з тим, що сказали топ-5 кандидатів в президенти, за яких голосували українці.

Переможець першого туру виборів, шоумен Володимир Зеленський у властивій йому манері пожартував, що екзит-полів багато, а переможець один.

Також він стримано подякував українцям, відзначивши, що наразі зроблено тільки крок до великої перемоги. Зеленський також заявив, що готовий піти на дебати перед другим туром виборів президента.

Президент України Петро Порошенко намагався чи то приховати розчарування від другого місця, то чи радість від виходу до другого туру.

Він похвалив вибори за демократію і гостру конкуренцію. Також звернувся до прихильників Зеленського, зазначивши, що почув їх протест і пообіцявши більш глибокі реформи. Не обійшлося і без натяків на Зеленського. Зокрема, в Twitter президента з'явилася ось така картинка.

А ось Юлії Тимошенко, яка зайняла третє місце, було не до жартів.

Вона заявила, що не визнає результати екзит-полу, вважаючи, що соціологи, які його проводили, продалися. Вона зазначила, що її політсила також проводила опитування і воно показує, що Зеленський і Тимошенко зустрінуться у другому турі.

"Покладатися в нашій країні без демократії, без справжньої соціології, з великими мільярдними ресурсами, які витрачені на підкуп виборців, можна тільки на протоколи дільничних та окружних виборчих комісій з мокрими печатками і оригінальними підписами", - підкреслила вона.

Юрій Бойко, який посів четверте місце, завив, що в цілому задоволений тим, яку підтримку отримав на виборах. Він також висловив думку, що люди, які підтримали його, побоялися зізнатися соціологам в своєму виборі.

"Всі можливі і неможливі варіанти впливу на виборців були, починаючи від банальної роздачі грошей, закінчуючи безпрецедентним тиском на працівників організацій, які практично перебували в умовах, коли вони або голосують за одного президента, або їх звільняють", - зазначив політик.

Він також висловив упевненість в тому, що Порошенко причетний до фальсифікацій на виборах і заявив про намір захищати результати виборів законним шляхом.

Ще більш категоричним був замикаючий топ п'ятірку кандидатів Анатолій Гриценко. Він заявив, що в другому турі ні в якому разі не підтримає Порошенка.

"Моя особиста думка: я не хочу ще п'ять років обману і мародерства, тому ні за яких умов не підтримаю Порошенко. Я його добре знаю. Не можу закликати голосувати і за Зеленського, тому що його не знаю", - підкреслив він.

Читайте також онлайн виборів президента в Україні.